General

El Runar presenta al·legacions contra el projecte del Taller d’Ivars

El col·lectiu El Runar ha presentat en el registre municipal unes 200 al·legacions contra el projecte aprovat per l’ajuntament pel qual es demolirà parcialment el Taller Ivars de Benissa. Les al·legacions conten amb el suport d’institucions com l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta.

Els ecologistes al·leguen, entre altres aspectes, que “en la intervenció que es realitze es conserve l’edifici respectant l’estructura original, reforçant-se si tècnicament fos necessari, per causa del seu valor històric, etnogràfic i les seues particularitats constructives, elements que ho converteixen en un dels màxims referents de l’arqueologia industrial de finals del segle XIX i del segle XX en la Marina Alta”.

Així mateix, els conservacionistes exigeixen que “es conserve el Taller d’Ivars amb l’objectiu que les generacions futures tinguen l’oportunitat de conèixer la funció que va desenvolupar l’edifici en la història de Benissa”. I demanen a l’ajuntament que s’incloga en els usos prevists “un espai en què s’expose permanentment el material existent i el qual es conserva en el consistori, a més del que puguen aportar particulars sobre el procés de fabricació del moble que allí es realitzava”. Una mesura que, segons El Runar, evitaria la desaparició de testimoniatges fonamentals de la cultura industrial del segle XX. Els membres del Runar van aprofitar l’ocasió per a criticar la falta de diàleg de l’equip de govern del Partido Popular de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?