General

El PSPV-PSOE demana desbloquejar la circumval·lació de Benissa i el tren per la costa

Reunió per a presentar les esmenes del PSOE als Pressupostos Generals de l'Estat de 2015
Presentació de les esmenes del PSOE als Pressupostos Generals de l’Estat de 2015

Herick Campos, Sotssecretari General provincial i coordinador dels Diputats i Senadors del PSPV-PSOE, va donar a conèixer a Benissa les esmenes presentades pels socialistes per a augmentar la inversió en 2015 a la comarca de la Marina Alta i a la província d’Alacant.

Les esmenes de la Marina Alta, que sumen més de 7 milions d’euros, suposarien un augment del 80%, pel que fa a allò pressupostat. Les esmenes inclouen 1,5 milions d’euros per a reprendre la licitació de la circumval·lació de Benissa; 3,5 milions per a acabar els projectes del Tren per la Costa; 600.000€ per a diversos treballs al riu Gorgos; 800.000€ per a accelerar les obres de rehabilitació del Carrer Sant Josep de Dénia; 400.000€ per al projecte de la Comissaria de Dénia; 200.000€ per a projectes redactats d’actuacions en la façana litoral de Teulada-Moraira, i 1,5 milions per als projectes de la millora de la N332 entre Altea i Benissa i entre Benissa i Ondara, i de l’accés a l’AP7 des de Calp.

Campos va demanar al PP que recapacite i desbloquege les obres de la circumval·lació de Benissa pels danys i perjudicis que genera la pròpia obra inacabada i per la necessitat d’alleujar al nucli urbà d’un trànsit que ha augmentat amb la crisi per l’increment del preu dels peatges. En aquest sentit, ha demanat al PPCV i els seus senadors que pressionen el Govern de Rajoy i voten a favor de l’esmena del PSPV-PSOE que passarà a votació la setmana que ve en el ple del Senat.

Així mateix, va exigir que s’inicien ja els treballs i tràmits previs a la licitació de les obres del tren per la costa, ja que “de no fer-ho en 2015, vol dir que el PP ha renunciat en aquesta legislatura a aquesta obra i per tant a complir allò acordat entre el Govern del PSOE i la Generalitat per acabar amb la mala comunicació de la comarca amb Alacant i València”.

De la mateixa manera, va afegir que si aquesta obra no s’inicia el 2016, la inversió a la província caurà encara més, ja que s’acabaran tots els grans projectes iniciats pel Govern del PSOE sense que s’hagen fet els tràmits burocràtics de nous grans projectes per a vertebral la Comunitat, com és el tren per la Costa.

102 MILIONS D’EUROS MÉS PER A LA PROVÍNCIA D’ALACANT

El Grup Parlamentari Socialista al Congrés ha presentat esmenes per a augmentar la inversió contemplada als Pressupostos Generals de l’Estat de 2015 per a la província d’Alacant. Concretament, els socialistes demanen 102 milions d’euros més d’inversions concretes a la província, la qual cosa suposaria augmentar la inversió un 28 % pel que fa al pressupostat pel Govern de Rajoy.

Però a aquesta xifra caldria afegir la part que li corresponguera dels 87 milions d’euros sol·licitats per a actuacions a desenvolupar a les tres províncies, com són 30 milions d’euros en els accessos als ports per tren d’ample internacional; 15 milions per a plataformes logístiques, incloses les de Villena, Elx-Alacant, i San Isidro; un pla industrial i d’ajuda a la competitivitat per a la Comunitat dotat de forma plurianual amb 90 milions, a raó de 30 milions d’euros; 6 milions per a infraestructures turístiques; i 6 milions més per a rodalies.

VERTEBRAR LA PROVÍNCIA I AQUESTA AMB LA COMUNITAT

De les esmenes territorialitzades per a Alacant, Herick Campos va destacar la petició de més de 14 milions d’euros per a rodalies, front els 614.590 euros pressupostats, de tal manera que es puga o bé licitar a final d’any, o almenys acabar els projectes del tren per la Costa Aeroport-Alacant-València, l’Elx-Torrevella; i la modernització de l’Alacant-Villena, l’anomenat tren del Vinalopó.

El diputat socialista va afirmar que “una vegada s’està concloent la connexió per AVE amb la resta d’Espanya i Europa, l’esforç inversor s’ha de dirigir a vertebrar la província i aquesta amb la Comunitat, de tal manera que es puga anar amb tren de nord a sud, per la costa i per l’interior”. Així mateix, en carreteres va defensar que, una vegada el PSOE va fer l’autovia central, el PP ha de liberalitzar l’AP7 el 2019 i fer liberalitzacions parcials on no vaja a fer circumval·lacions a la N332, com han tornat a sol·licitar via esmenes, així com accelerar les obres de la Font de la Figuera”.

EXIGEIX EL VOT A FAVOR DELS SENADORS DEL PPCV

El Sotssecretari General del PSPV-PSOE va exigir al PPCV, però especialment als seus senadors, que siguen valents i que, ja que Fabra està més pendent de la seua candidatura, siguen ells els que demanen el vot del PP o almenys que ells voten a favor. Ja que de no fer-ho, va afirmar Campos, estarien d’acord en què la província tinga una inversió per habitant de 187 €, mentre que la mitjana nacional està en 238 euros per habitant, sent una clara mostra de discriminació.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 5 de desembre de 2014 a la web dels socialistes de la província d’Alacant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?