General

El nou taller d’ocupació de Creama proporciona un ofici amb certificat oficial i contribueix a unir la comarca

Logo de Creama
Logo de Creama

CREAMA ha sigut beneficiària d’una subvenció del SERVEF, cofinançada pel FSE per un import de 412.084 euros amb la finalitat de desenvolupar el nou Taller d’Ocupació Marina Alta V que proporcionarà l’oportunitat d’obtindre una qualificació professional i un treball a 30 ciutadans i ciutadanes de la comarca que es troben en situació de desocupaci

El taller d’ocupació de Creama es desenvoluparà al voltant de dos especialitats:

– Activitats Auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria.
– Atenció Sociosanitària a persones depenents en institucions socials.

CREAMA, seguint la senda iniciada el curs passat, contínua per la via de sol·licitar tallers d’ocupació que a més de pertànyer a especialitats que són considerades amb bones perspectives per l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació, ho fa per la via de la formació certificada. Açò implica que, els alumnes que una vegada finalitzat el taller hagen superat amb èxit els continguts formatius corresponents a l’especialitat, obtindran un certificat oficial expedit pel SERVEF que acredita que la persona ha rebut i superat la formació corresponent al certificat de professionalitat. Aquest és l’únic taller d’ocupació que s’imparteix a la comarca en el qual els alumnes obtindran un certificat amb aquestes característiques, i que en alguns sectors, com el sociosanitari, és ja obligatori i imprescindible per a poder treballar.

El fet que s’exigisquen un important nombre de requisits per a poder obtindre l’acreditació que permet als centres impartir i expedir el certificat de professionalitat és el motiu pel qual la majoria de tallers que es realitzen manquen d’aquesta possibilitat. Creama, una vegada més, aposta per la qualitat i l’increment de la utilitat de les accions formatives que realitza en dotar-les d’un plus amb l’obtenció de les certificacions.

Els dos centres de formació acreditats on s’impartirà la formació teòrica corresponent a les especialitats que van a desenvolupar-se són l’Agència de Creama Benissa que impartirà l’especialitat d’Atenció sociosanitària i l’Agència de Creama Dénia, on es rebrà la formació teòrica corresponent a l’especialitat de jardineria. La formació pràctica d’ambdues especialitats es desenvoluparà en els diferents municipis que integren el consorci, i que no compten amb un taller d’ocupació a nivell municipal. D’aquesta forma, a més d’aprendre un ofici, els alumnes del taller d’ocupació realitzen una important tasca de suport a les brigades de parcs i jardins i a les residències públiques dels diversos municipis del consorci.

D’altra banda, aquest taller permet als alumnes conèixer els pobles veïns, fent realitat la coneguda frase de “fent comarca”, senyal d’identitat del CREAMA des dels seus inicis, afavorint i fomentant el coneixement de la comarca de la Marina Alta com una nota d’identitat comuna i enfortint els llaços entre municipis.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?