General

El nou rostre del cor de Benissa

Presentació del projecte de remodelació de la Glorieta Dolors Piera de Benissa
Presentació del projecte de remodelació

L’emblemàtic passeig Dolors Piera va a canviar de rostre. A partir de la setmana que ve començaran les obres per a remodelar aquest vial entre els carrers Palmera i Fra Humilde Soria i el projecte del qual ha sigut presentat pel batle, Juan Bautista Roselló i el regidor d’Urbanisme, Arturo Poquet. El projecte, a més, servirà com a resposta d’actuació a la zona després de la controvertida tala d’arbres que va tindre lloc a la zona durant el passat mes de maig.

Precisament està previst ampliar el nombre d’arbres, augmentat les zones d’ombra. Es construirà una jardinera al voltant dels dos ficus centrals, que també comptarà amb il·luminació i servirà com a banc. També s’està estudiant la possibilitat de col·locar unes lones de disseny a la zona del parc infantil per a proporcionar ombra, igual que en altres zones del passeig per a poder aprofitar l’espai en els mesos de calor per al desenvolupament d’actes o actuacions.

Paviment roig

Projecte de remodelació de la Glorieta Dolors Piera de Benissa
Projecte de remodelació de la Glorieta Dolors Piera

Amb un pressupost d’uns 164.000 euros en total, es col·locarà una nova pavimentació del pis amb llambordes roges molt semblants a les que es troben als carrers adjacents a l’església, amb l’objectiu d’homogeneïtzar tot aquest paisatge urbà. A més, a la part que dóna a la N-332 s’ha dissenyat un xicotet amfiteatre que servirà tant d’escala com de seients per a possibles actuacions o actes culturals i en els laterals es col·locaran dos rampes d’accés.

Roselló també va destacar el fet que en les escales que donen accés a la Glorieta Dolores Piera, a la zona d’estacionament de vehicles, s’habilitarà una rampa lateral amb la finalitat de millorar l’accés al parc de jocs.

En els arbres i les escales d’accés s’instal·larà il·luminació led, es mantindran els bancs i papereres i es construiran dos fonts per abeure i una font ornamental enfront dels dos ficus grans, on alguns dolls d’aigua proporcionaran, en paraules dels responsables municipals, “un ambient relaxant i agradable”. El mur que separa el parc del carrer Palmera desapareixerà perquè les dos zones queden al mateix nivell, si bé es delimitarà amb tanques per qüestions de seguretat.

“Lloc de passeig i trobada”

Segons l’Ajuntament de Benissa, aquesta fase de remodelació es va iniciar fa uns mesos amb la renovació del parc infantil, on es va canviar el paviment i els jocs. En aquesta segona fase es pretén urbanitzar i adequar la zona del passeig per a convertir l’entorn en un “lloc de passeig i trobada, unificant la seua estètica amb els carrers adjacents i integrant-ho en la trama urbana”. El consistori defensa que els treballs, que es perllongaran durant un mes, permetran albergar nous esdeveniments de caràcter social i cultural.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 2 d’octubre de 2014 al diari digital LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?