General

El CIBE i el PSOE van rebutjar que la parcel·la del cementeri passara a mans privades en 1999

Com una carta oberta dirigida “a l’alcalde i el poble de Benissa» la coalició Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc va eixir del pas de les acusacions abocades pel batle, Juan Bautista Roselló, fa una setmana en què deia que els responsables de la situació creada en l’antic cementeri amb els moviments de terra van ser precisament els independents sota el govern d’Isidor Mollà així com els socialistes en el disseny del PGOU de 1982.

El batle va assegurar que la reparcel·lació del PAI del Pla de Bonaire va ser aprovada per part del CIBE. En aquest sentit, els independents i nacionalistes expliquen en la carta oberta que, efectivament, van ser ells els responsables d’una divisió parcel·lària que van definir com a “extremadament dificultosa”.

Ara bé, segons la coalició que encapçala Mollà, la reparcel·lació definitiva va ser aprovada el 25 de juny de 1999 però “amb els vots a favor del CIBE i el PSOE va ser desestimada l’adjudicació d’aquesta part municipal i edificable de l’antic cementiri -on han aparegut les restes humanes de la polèmica- a favor dels al·legadors que la reclamaven per estar més a prop de la primera línia d’avingudes”.

El terreny del cementeri vell del Pla de Bonet havia estat dividit en tres parts. Una franja de 4 metres d’ample, 192 m2 en total, va ser concedida als afectats per la zona verda del pla de la zona industrial. Va quedar d’aquesta manera sense assignar la parcel·la de 816 metres quadrats que finalment ha anat a parar a les mans del propietari que pretén construir un comerç o nau industrial. L’excavació per a un aparcament subterrani ha provocat l’aparició de desenes de restes humanes part de les quals han estat transportades a altres punts del municipi. Fins i tot s’ha venut la terra a particulars.

Tràmits

En aquest sentit, des de la coalició CIBE-Bloc van exigir al batle del PP, Juan Bautista Roselló, que explique com la parcel·la ha passat a mans privades ja que aquest tràmit s’hauria realitzat, segons els independents, després de l’accés dels populars al govern de Benissa en 1999.

En relació amb la paralització de les obres i l’anunci que l’ajuntament s’encarregarà d’excavar fins a cinc metres després de confirmar que els ossos humans procedeixen d’una antiga fossa comuna, els independents i nacionalistes van assenyalar irònicament que “de passada li farà el subterrani per a la nau industrial”.

Xiquets

Sobre l’avantprojecte titulat El jardí de l’eternitat que va presentar el batle divendres passat i que serà situat sobre l’antic cementeri de Benissa, des de la coalició van demanar al batle que “no pose per favor l’àrea de jocs per als xiquets perquè probablement no aniran a una zona industrial, de tanatoris i d’art fúnebre” a més de pregar-li que “deixe que puguen jugar a Bellita”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?