General

Cobren 500 euros per dos reunions del Consorci d’Aigües i Juan Bautista Roselló lamenta que es tracte de fer política

Un moment de la junta general del Consorci d'Aigües que es va celebrar ahir a Xàbia
Un moment de la junta general del Consorci d’Aigües que es va celebrar ahir a Xàbia

Membres del Consorci d’Aigües de la Marina Alta cobren per dos reunions 500 euros.

La planta dessalinitzadora va ser escenari ahir d’una comissió permanent i una junta general del Consorci d’Aigües de la Marina Alta. Alguns dels membres assistents a aquestes dos cites, celebrades de forma consecutiva i en el mateix escenari de Xàbia, es van embutxacar 500 euros en concepte de dietes i indemnitzacions. Aquesta quantia va ser un dels temes que es va abordar en la trobada, dins del punt relatiu al pressupost d’aquest organisme i que en cap de les dos reunions va aconseguir suficient recolzament per a tirar-lo endavant, igual que ja va ocórrer el desembre passat.

En la comissió permanent, el regidor d’Aigües de Xaló i diputat provincial, Gerard Fullana, va criticar que l’apartat de dietes per assistència estava “sobredimensionat” i va proposar desviar part d’aquesta partida a comptar amb una persona que s’encarregue de coordinar el consorci. I després de les reunions va assegurar que no pensava cobrar els diners d’aquesta comissió “després de l’espectacle”.

També el director general de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient, Manuel Aldeguer, va incidir en aquest aspecte, apuntant que era “molt fort” que quasi la meitat del pressupost que es pretenia aprovar per a aquest exercici anara destinat a sufragar aquest apartat i va afegir que seria més beneficiós utilitzar-lo en inversions.

El president del Consorci d’Aigües de la Marina Alta, president de la Diputació i batle de Calp, César Sánchez, va destacar que no tenia cap interès a cobrar dietes d’aquest òrgan però que era un aspecte que havia de consensuar-se entre tots i que podien haver-li avisat abans perquè havia inclòs en l’ordre del dia uns punts, com el del pressupost i la modificació d’estatuts perquè el diputat de Cicle Hídric era vicepresident, que pensava que tirarien endavant però que no van prosperar pel vot en contra de municipis governats per PSPV i Compromís. Segons va recalcar, era la seua “responsabilitat” presentar a aprovació els comptes perquè el consorci començara a caminar.

En aquest sentit, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló va assenyalar que era un pressupost de gestió i que lamentava que es tractara de fer política amb una qüestió tan sensible com l’aigua. I va criticar que s’intentara “boicotejar” dos temes importants com els comptes i la inclusió del diputat.

Per la seua banda, el batle de Xàbia, José Chulvi, va puntualitzar que no havia d’estranyar-los que no es donara llum verda a uns punts que ja es van abordar al desembre i que si llavors no havien prosperat, ara, sense reflectir cap modificació, era lògic que acabaren igual. A més, va posar en relleu la xicoteta partida destinada a inversions, que preveu 20.000 euros per a un estudi, quan els pressupostos superen els 176.000 euros.

Informe de la situació

L’últim punt de l’ordre del dia, l’aprovació de l’informe elaborat pels tècnics de Cicle Hídric, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la conselleria sobre l’estat de la comarca, els seus problemes de proveïment i possibles solucions, havia de ser el tema estrella, però va perdre tota la força en convertir-se només en un “retre compte”.

Segons Fullana, aquesta modificació obeïa al fet que al president no li interessava ratificar una qüestió que el seu municipi incompliria, ja que una de les solucions previstes en el document era que la vila del Penyal incrementara la producció de la dessaladora i que desviara a Xaló i Llíber cabals del pou Llucifer.

De fet, Fullana va proposar a Calp que signara amb Xaló i Llíber el mateix acord que l’agost passat va rubricar amb Benissa per a transvasar-li cabals. Els representants de les dos localitats que no tenen en l’actualitat aigua potable van reclamar excedents per a poder subministrar-los als seus veïns. El batle de Llíber, José Juan Reus, va especificar que amb mil metres cúbics els dos pobles tindrien suficient aigua per a aguantar l’estiu i a l’espera que es licite i execute el projecte per a millorar la potabilitzadora de Parcent, de la qual es proveeixen.

La regidora calpina Ana Sala va comentar que l’informe els havia arribat feia poc de temps, que tenia dades incompletes i que havien d’estudiar-lo per a tindre-ho tot clar ja que la seua dessaladora no és d’aigua de mar i els recursos són limitats. Així mateix, va posar l’accent en que “no som insolidaris”, sinó que cal analitzar tota la informació per a veure quina és la solució per a solucionar els problemes de proveïment de diversos municipis.

Per a Fullana, resultava “indignant la retirada de l’informe per a evitar el transvasament de Calp” i va qualificar de “falta de respecte” que Sánchez i altres representants del PP se n’anaren quan els tècnics anaven a explicar el document. A més, es va mostrar molest per l’actitud del batle de Benissa, en recriminar-li les elevades fuites d’aigua en les canonades del municipi. En la seua opinió, Roselló tem que un transvasament a Xaló i Llíber puga deixar a la seua població sense una aportació en cas de quedar-se sense aigua a l’estiu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?