General

Cloenda del VI Curs en prevenció i matèria Legal en drogodependències organitzat per la UPCCA Benissa

Demostració del gos detector de drogues
Demostració del gos detector de drogues

Ahir es va clausurar el VI Curs en prevenció i matèria legal en drogodependències “Violència i drogues”, que s’ha dut a terme els dies 15 i 16 d’octubre a la Seu Universitària de Benissa.

Un total de 36 persones, policies locals, psicopedagogs, psicòlegs, tècnics d’UPC i estudiants universitaris, han assistit a les jornades, la primera d’elles dedicada a la “prevenció” i la segona a “matèria legal”. Els alumnes, a més, han pogut obtindre un certificat de 20 hores per part de la UA.

Organitzades per la Regidoria de Joventut, mitjançant la UPCCA i la Universitat d’Alacant, les jornades han comptat amb la participació d’experts en les matèries programades com la Catedràtica de Dret Penal de la UA, Carmen Juanatey Dorado, el Magistrat Jutge Degà dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Dénia, Javier Reyes López i el Magistrat titular del Penal del jutjat núm. 3 Benidorm, Joan Vives Zaragoza. Tots ells van tractar els temes relacionats amb la violència de gènere i la violència sexual, i la seua relació amb les drogues.

Una de les ponències que més expectació va generar va ser la del treball policial amb gos detector. Els assistents van poder observar “in situ” com un d’aquests animals pot detectar la droga amagada en un subjecte. L’exhibició va anar a càrrec de la Unitat Canina de la Policia Local d’Alacant.

El curs ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat de la GVA, la Universitat d’Alacant, IVASPE i la Diputació d’Alacant, institució que ha destinat una subvenció a aquestes jornades.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?