General

Benissa participa a una nova reunió informativa sobre els efectes del Xylella

Reunió informativa sobre el Xylella
Reunió informativa sobre el Xylella

El passat dimecres va tindre lloc a l’Alfàs del Pi una reunió informativa sobre l’actualitat i els efectes del Xylella, un bacteri que afecta greument els cultius d’ametlers. A aquesta trobada van acudir diversos regidors de pobles alacantins, entre aquests Domènec Miralles, regidor d’Agricultura a Benissa. Roger Llanes, Director General d’Agricultura, va explicar que en els pròxims dies es començaran a rebre les ajudes i indemnitzacions per part de les persones que han patit l’arrancada dels seus cultius d’ametlers.

Igualment, a la reunió es va informar que a principis de 2019 sorgirà una nova línia d’ajudes per a replantar zones i cultius afectats pel Xylella. En l’anàlisi de l’actual situació es va avançar que existeixen noves poblacions afectades, sent en total Alcalalí, Benissa, Poble Nou de Benitatxell, Calp, Dénia, La Vall d’Alcalà, Llíber, Parcent, Teulada, Xàbia i Xaló. De la mateixa manera, es va explicar que l’aparició d’un albercoquer com a nova espècie afectada pel bacteri pot ser causada pel fet que aquest arbre en concret tinguera un empelt a partir d’un ametler, una pràctica habitual.

Domènec Miralles, regidor d’Agricultura, assenyala que “volem que tot el veïnat afectat estiga informat de les accions que està duent a terme la Conselleria, i és fonamental que la gent estiga pendent de les novetats per poder rebre les ajudes o les subvencions”.

Cal recordar que aquest divendres 16 és l’últim dia per a anar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania per a preparar i demanar les possibles subvencions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?