General

Benissa, entre els pobles de l’Estat espanyol amb més piscines per habitant.

Verne, la secció del País dedicada a explorar la xarxa, va publicar la setmana passada un article on s’analitza la quantitat de piscines que hi ha a cada poble de l’Estat espanyol.

I, segons la publicació, Benissa és el poble de la província d’Alacant amb una ràtio més elevada de piscines per cada 100 habitants:

A escala nacional, Espanya compta amb quatre piscines per cada 100 habitants. Alacant, no obstant això, supera amb escreix la mitjana amb una ràtio de nou per cada 100 habitants, amb un total de 118.690 piscines repartides entre tots els seus municipis, sent el de Benissa, amb 8.342 habitants el que registra major ràtio: 47 piscines per cada 100 habitants. Li segueixen Teulada (45,3), Alcosser de Planes (45) i el Poble Nou de Benitatxell (44,1).

Aquesta estadística pot variar segons les diferents dades de cadastre i del cens. Així ho demostren les gràfiques i el mapa que comparteixen a la mateixa pàgina, on aquesta ràtio baixa a “només” 37, en haver-se corregit la població.

Tot i això, aquesta correcció no canvia la quantitat de piscines que hi ha escampades pel terme municipal: 3942 registrades al cadastre, però el número podria fins i tot ser més gran.

I és també significatiu que la província amb més piscines per habitant siga Alacant, i dels quatre pobles amb més piscines per habitant de la província, tres es troben dins la nostra comarca. Una mostra clara de com l’excés de construcció ha afectat el nostre territori.

A continuació podeu explorar un mapa interactiu de l’Estat espanyol:

[iframe style=”border:0″ width=”100%” height=”500px” src=”https://widgets.elpais.com/mapbox/2020/07/verne-piscinas/index.html” ]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?