General

Benissa destina 100.000 euros a un pla específic d’ajuda a l’hostaleria i el comerç

L'Ajuntament de Benissa
L’Ajuntament de Benissa

Benissa ha estat un dels primers municipis del País Valencià a anunciar un pla d’ajuda específic per a l’hostaleria i el comerç dotat amb al voltant de 100.000 euros, dels quals uns 60.000 € aniran destinats a 221 establiments comercials i més de 36.000 € per a 70 bars, cafeteries i restaurants. Ho ha fet després d’un treball d’anàlisi i reflexió després de la reunió mantinguda a principi del passat mes amb un nodrit grup de representants del sector en el qual va participar a més del batle, Arturo Poquet, el regidor de Turisme, Jorge Ivars. La trobada va servir per a escoltar les necessitats d’empreses i autònoms i valorar possibles accions polítiques per part del govern municipal. Menys de quatre setmanes han passat des de la cita i el consistori ja ha manifestat que destinarà part del seu pressupost per a pal·liar els efectes de la crisi en bars, cafeteries, restaurants i barets de platja de Benissa, a més del sector comercial en el seu conjunt, una quantia que servirà de manera indirecta per a sufragar les despeses de la taxa de fem al municipi. Un suport que, segons ha declarat Arturo Poquet “ha de ser complementat per la resta d’administracions públiques”. En aquest sentit, el batle ha llançat un missatge reivindicatiu al govern d’Espanya i al de la Generalitat Valenciana dient que “o ajuden a l’hostaleria i al comerç o estaran sent còmplices de la destrucció d’ocupació i la fallida de milers de famílies en tot el nostre territori”.

A més del paquet econòmic, l’ajuntament també ha volgut tornar a emprar fórmules que ja van donar mostres de la seua efectivitat fa uns mesos, per la qual cosa es mantindrà l’exempció del pagament de la taxa per ocupació de via pública durant l’exercici 2021 i l’ampliació de les terrasses que s’iniciarà previsiblement a la primavera i s’estendrà fins a la tardor d’enguany. Des de l’àrea tècnica s’ha indicat que aquestes ajudes seran perfectament compatibles amb la resta de les previstes.

Arturo Poquet ha recordat que “no podem deixar a l’estacada els sectors que més han patit les restriccions durant aquesta pandèmia”. Per això, ha incidit, “des de l’executiu farem tot el que estiga a la nostra mà per a auxiliar i protegir el mode de vida d’un important nombre de famílies de Benissa”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?