General

Benissa acorda bonificar un 75% els impostos de circulació dels vehicles elèctrics i un 50% els híbrids

Cotxe elèctric
Cotxe elèctric

Benissa va aprovar ahir un paquet de mesures fiscals que fomenten l’ús de vehicles menys contaminants. Amb aquesta mesura es pretén donar un impuls més en la promoció del transport ecològic al municipi, sent el primer pas sobre el qual ha de començar a generar-se un nou model de transport en els vehicles de motor. Concretament, es va dur endavant i per unanimitat la bonificació de fins a un 75% dels impostos de circulació dels vehicles elèctrics i un 50% dels híbrids.

La primera moció a aprovar-se va ser la proposada per l’associació Peques y Más, on es va sol·licitar al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social permisos de maternitat i paternitat mínims de 6 mesos per ser igualitaris, intransferibles i remunerats al 100%.

El ple també va debatre, després de l’aprovació de la seua urgència, la proposta presentada pel Partit Popular per a sol·licitar el lliure accés i sense límits per part de tots els membres de la corporació a la totalitat d’expedients administratius de l’Ajuntament.

Aquesta proposta va quedar aprovada després del seu debat, acordant sotmetre-la al corresponent informe jurídic del Secretari de l’Ajuntament per a poder assegurar la legalitat de la mesura. En el transcurs de la sessió, el Secretari ja va indicar la falta de cobertura legal de la mateixa mesura, fent referència a la interpretació incompleta de l’article 77 de la Llei de bases de Règim Intern i destacant la necessitat d’establir la custòdia sobre els documents, custòdia que assegura i consolida la protecció de dades especialment sensibles.

De la mateixa manera i al llarg del debat polític diversos membres de l’Equip de Govern van recordar al PP que no s’ha de confondre a l’opinió pública i que en l’actualitat, qualsevol regidor pot accedir a tots els expedients, prèvia petició formal del permís corresponent. Finalment, PP i Isidor Mollà votaren de manera favorable, Compromís es va abstindre i Reiniciem Benissa i PSPV-PSOE votaren en contra. Cal esperar el que diu ara l’informe del Secretari, qui el dimarts ja va avançar l’esmentada falta de cobertura legal.

A més, davant la proposta presentada per Isidor Mollà, regidor no adscrit, on demanava la revisió de dos articles dels estatuts de la mercantil Benissa Impuls, Abel Cardona, batle de Benissa i també President de la mercantil, li va respondre que ja estava treballant en aquesta revisió, a partir d’un esborrany de possibles adaptacions. Després del pertinent debat polític, es va acordar que la setmana que ve es convocarà un consell d’Administració per a tractar i iniciar una reforma general dels estatuts, no sols dels dos punts que demanava Isidor Mollà.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?