General

Benissa aconsegueix 2 milions i mig d’euros de fons europeus

Imatge de la presentació dels fons europeus
Imatge de la presentació dels fons europeus

Fa només uns dies que l’Ajuntament de Benissa va rebre la notificació per part de la Generalitat Valenciana que el seu pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions Extraordinàries finançats amb fons Next Generation rebrà prop de dos milions i mig d’euros per a desenvolupar 20 actuacions concretes al municipi.

Un projecte que està dividit en quatre eixos d’actuació diferenciats, però tots ells emmarcats dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya. Els programes en els quals es classifica el Pla de Sostenibilitat Turística són: la transició verda i sostenible, la millora de l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat. Pel que fa al primer dels pilars, es troba l’aplicació de la gestió telemàtica al parc de comptadors d’aigua, el Forest Fire Detection i les estacions de reparació i aparcament de bicicletes. Tot això costarà al voltant de 500.000 euros.

El segon eix consistirà en la conversió en zona de vianants del Carrer Ample i la Costereta del Convent, així com el control i el mesurament de gasos contaminants a l’atmosfera. Totes dues iniciatives rondaran també el mig milió d’euros.

El tercer dels eixos agruparà la formació en digitalització orientada al sector turístic, la creació d’una nova pàgina web, la sensorització i geolocalització de rutes, els informes de mobilitat i pernoctació de turistes, el monitoratge de la capacitat d’allotjament, les campanyes de promoció segmentades i un panell d’intel·ligència de dades col·laboratives. En aquest apartat està calculada una inversió per davall dels 500.000 euros.

L’últim dels apartats rondarà els 900.000 euros d’inversió i es dedicarà al disseny del pla de producte esportiu en el medi rural, la Smart Office, el desenvolupament d’una àrea recreativa i centre base d’esports de muntanya en La Solana, l’ampliació de voreres i millora de les interseccions, el diagnòstic i pla d’accessibilitat del destí, en condicionament de les noves instal·lacions de l’Aula de la Mar, la senyalització de noves rutes esportives i l’estudi de les repercussions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació.

Totes les actuacions s’implementaran entre els exercicis 2022 i 2024 i arribaran als 2.452.000 euros tal com ha declarat el regidor que s’encarregarà de liderar personalment la posada en marxa del conjunt de les iniciatives, Jorge Ivars. A més, el regidor de Turisme, que porta perseguint amb obstinació ‘pescar’ fons europeus des de l’inici del mandat, ha reconegut sentir-se molt satisfet amb la gran faena que ha realitzat tot l’equip tècnic i ha declarat que “mai en la història del nostre municipi havíem sigut capaços de captar tanta inversió per a un nombre tan ampli de projectes”. Una cosa que, sense cap dubte, és fruit del gran esforç conjunt de tot el govern municipal. I precisament a eixe treball ha fet al·lusió el batle, Arturo Poquet, afirmant que “darrere d’aquesta gran notícia hi ha moltes hores dissenyant estratègies i planificant”. Poquet ha volgut tancar la seua intervenció deixant clar que “amb aquest govern, Benissa mira al futur des d’una perspectiva moderna i sostenible”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?