General

Així es reparteix el pastís publicitari de l’Ajuntament de Benissa

Bitllet
Bitllet

L’Ajuntament de Benissa ha gastat més de 64.000€ en publicitat institucional en els primers onze mesos de l’any, segons es desprén de les dades a les quals ha tingut accés Infobenissa. El departament que més va gastar en aquest concepte va ser el Gabinet de Premsa, depenent d’Alcaldia, amb 37.178€, seguit de Festes amb 13.348€, Turisme amb 7.227€ i Cultura amb 4.543€. Els departaments d’Aigües i Comerç també van tindre despeses en aquest concepte, però amb quantitats molt més reduïdes (330€ i 484€ respectivament).

El repartiment per mitjans de comunicació

Una anàlisi de les dades ens deixa veure la despesa anual fins principis de desembre dels diners que es va gastar l’Ajuntament posant publicitat en cada mitjà de comunicació.

Radio Litoral: La factura amb l’emissora local ascendeix a 11797,5 euros, en virtut d’un conveni de caràcter mensual per a l’emissió de falques radiofòniques. A banda, l’Ajuntament també va contractar falques addicionals per a les Festes Patronals, les Festes de Moros i Cristians i la promoció de l’Open Night.

Canfali Marina Alta: Els pagaments efectuats són de 8594,95€. Inclou tant la publicitat en el periòdic en paper com en la web. En aquest últim format, la Regidoria de Turisme paga trimestralment 217,8€ per incloure el logo turístic del poble en la web del periòdic. També es va incloure una publicitat sobre la presència de Benissa a Fitur per 302,5€.

Benissa Digital: Aquest mitjà es va endur 6473,5€ en publicitat institucional, mitjançant tres factures trimestrals de 1633,5€. A més, s’inclou una factura per valor de 786,5€ de publicitat i publicació d’informació sobre Fitur i una altra amb valor de 786,5€ en concepte d’informació escrita i gràfica dels actes de les Festes de la Puríssima Xiqueta.

Cadena Cope Alacant i Dénia: Aquestes emissores van recollir 4840€, principalment per publicitat sobre les festes de Benissa i la Fira i Porrat.

Las Provincias: L’import total és de 4554,44 euros, tant en publicitat en el periòdic en paper com en la web.

Televisión del Mediterráneo: 4525,4 euros es van gastar en la cadena propietat del Grupo Cope.  Apareixen factures per la gravació, producció i emissió de diferents reportatges del programa “Anem de festa”. Així, es van gastar 290,4€ per la gravació durant la Fira i Porrat i es troben tres factures de 1411,67€ per la producció de 4 reportatges cadascuna d’elles. El compte de facebook de l’Ajuntament es va fer ressò durant les festes patronals de l’emissió del programa.

Missatge al facebook de l'Ajuntament de Benissa
Missatge al facebook de l’Ajuntament de Benissa

Altres mitjans destacats

Els pagaments de publicitat inclouen una llista nombrosa de mitjans, però entre els que cal destacar també es troben Levante-EMV amb 4.272,88€ i el Diario Información amb 3781,25€.

 La premsa estrangera

Entre els mitjans de comunicació que tenen un públic estranger, el que més diners va rebre va ser el periòdic Wochenpost, amb seu a Benissa, el qual va rebre 2153,8€. A continuació es troba el periòdic anglés Costa Blanca News amb 919,91€  i el Costa Blanca Nachrichten amb 913,5€.

Altres dades curioses

Entre la relació de factures publicitàries es troben els 302€ que es va gastar l’Ajuntament per a felicitar el Nadal des de les fulles del periòdic Canfali, 242€ perquè apareguera al perìodic Superdeporte un reportatge sobre el pilot local Kyle Smith o 968€ per publicitat turística en els plànols oficials del metro de Barcelona.

Sense publicitat institucional al mitjans més crítics amb l’acció de govern

Els únics mitjans de comunicació que no han format part de la publicitat institucional de l’Ajuntament de Benissa han sigut el diari electrònic La Marina Plaza, Infobenissa i l’edició a Alacant del periòdic El Mundo, mitjans tradicionament més crítics amb les actuacions de l’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa.

Diners gastats per l'Ajuntament de Benissa en publicitat institucional
Diners gastats per l’Ajuntament de Benissa en publicitat institucional

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?