Festes

L’Ajuntament de Benissa inicia la regulació sobre el funcionament dels casals i penyes de joves a les Festes

Davant les noves costums socials cal adaptar-se contínuament en pro d’una bona convivència ciutadana. L’Ajuntament de Benissa inicia la regulació de les penyes o casals, principalment de gent jove, que han anat desenvolupant la seua activitat al voltant de la celebració de les Festes Patronals de Benissa. Aquestes penyes i casals són un punt de trobada i diversió, i en els últims anys s’ha constatat un augment significatiu d’aquests espais.

Concretament, durant els dies festius les penyes utilitzen diferents locals (baixos comercials sense activitat, cotxeres, cases deshabitades, etc.) per a reunir-se. Tenint en compte que en determinats moments aquests llocs poden generar alguns problemes de soroll, entre d’altres, amb grups de joves o adolescents, fins i tot menors d’edat, l’Ajuntament de Benissa, i amb caràcter previ a la seua regulació en la corresponent Ordenança Reguladora, considera convenient establir les normes a respectar en els esmentats locals.

Les normes sobre el funcionament de casals i penyes durant les festes a Benissa, es poden consultar al següent Bàndol normes sobre casals i penyes a les festes.

En aquest document s’explica amb detall tot el necessari per a constituir el casal o penya, sent necessari tramitar la seua sol·licitud i inscripció en l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), en el c/ Pare Andrés, 21. Aquesta sol·licitud s’haurà de realitzar, en aquest cas per a les festes de la Puríssima de 2018 fins al dia 20 d’abril, desestimant-se totes aquelles que sobrepassen aquest període. La resta d’esdeveniments festius on resulten aplicables aquestes normes ho serà amb un mes d’antelació.

L’ajuntament avança com a requisits d’obertura d’una penya que tinguen accés directe a la via pública, que tinguen bones condicions d’habitabilitat i ventilació, llum elèctrica, bany, i aigua corrent. Entre altres obligacions, caldrà tindre nets els voltants del local, com a màxim a les 8.00 del matí i els representants legals de la penya tindran com a mínim 18 anys i seran responsables que es complisca la normativa. Igualment, l’emissió de sorolls haurà de mantenir-se dins d’uns límits tals que en els habitatges dels potencials afectats i en l’ambient exterior es complisquen els valors límit admissibles en l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. En les penyes constituïdes íntegrament per menors de 18 anys queda prohibit l’existència o emmagatzematge de begudes alcohòliques.

En paraules de Domènec Miralles, regidor de Festes, “cada any s’obrin més casals i és necessari iniciar aquesta regulació amb el registre de les penyes, avançant-nos a possibles problemes de convivència ciutadana, seguretat o higiene”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?