Esports

María Pila i Miguel Ángel Sánchez Cebrián es converteixen en els herois de la VI Perimetral a Benissa

Podi masculí de la prova de 73km de la Perimetral de Benissa
Podi masculí de la prova de 73km de la Perimetral de Benissa

Van vindre a Benissa, van veure i van gaudir de les meravelloses vistes que ofereix el cim de Bèrnia i, per descomptat, van vèncer en la prova regna. María Pila i Miguel Ángel Sánchez van imposar el seu ritme endimoniat per tal d’endur-se la glòria en aquesta sisena edició de la Perimetral a Benissa, amb 8:21 i 6:29 minuts de mitjana al quilòmetre, respectivament. I eren 73 quilòmetres de recorregut, l’ultra del Campionat Autonòmic de Carreres de Muntanya de la Comunitat Valenciana. I amb un desnivell en positiu de 4.130 m. Poca broma.

Eren dos dels més clars favorits, especialment María Pila, actual campiona d’Espanya en Trail de Muntanya, que va marcar distàncies des de ben ràpid amb Myriam Talens i Belén Agut, segona i tercera classificades en l’ultra. Molt més igualat va estar el duel entre Miguel Ángel Sánchez Cebrián i Sebas Sánchez, el gran referent de la prova als últims anys i que, aquesta vegada, va ser l’heroi derrotat. Però va vendre car l’avantatge que va obtindre Miguel Ángel Sánchez Cebrián.

Maria Pila, guanyadora de la prova de 73km de la Perimetral de Benissa
Maria Pila, guanyadora de la prova de 73km de la Perimetral de Benissa

El guanyador ha iniciat la cursa a pas fort, estrenyent en els trams de córrer, menys tècnics. Sebas ha aconseguit seguir el deixant de Sánchez Cebrián fins a la zona de Bèrnia, en la qual el guanyador de l’any passat va aconseguir superar al seu rival i imposar-se en el Premi Cromagnon, atorgat al primer atleta que fa cim al pic de Bèrnia. 1.126 metres per a albirar gran part de les comarques de Marina Alta, i també la Baixa, si bé en aquesta cita no hi havia temps per a ‘postureos’ ni contemplacions, doncs Sebas Sánchez ja podia notar l’alè del seu veí (tots dos són de Petrer), que en la baixada cap a Senija el va tornar a adelantar. Va reconèixer Miguel Ángel Sánchez Cebrián, en creuar la meta ja com a guanyador, que es va sorprendre en veure’s de nou al bo de Sebas pegat una altra vegada en l’última pujada, 500 metres abans de la meta. En aquesta tessitura les forces el van acompanyar i va poder marcar-se un nou canvi de ritme que li va permetre entrar primer al centre antic de Benissa amb un temps de 07:53:24, pels 07:55:09 de Sebas Sánchez. En tercer lloc va entrar Pedro Martínez, deixant el crono en 08:06:12.

La Perimetral a Benissa consolida el seu potencial després de 6 anys d’evolució. Les proves de 42 i 23 quilòmetres, aquesta última una novetat molt celebrada pels participants, van respondre a les expectatives de propis i estranys. En el lliurament de premis, Xavi Tro, regidor d’Esports, va agrair el gran esforç dut a terme pels més de 600 atletes, els més de 200 voluntaris i també de l’organització d’aquest esdeveniment, coordinat també per primera vegada pel CM Margalló i el Club d’Atletisme Benissa Ginestar, els quals s’han incorporat amb nota. Una dada que recolza aquesta consolidació de la Perimetral: en la primera edició van ser 6 els participants de Benissa, i en la de 2017 s’han superat els 50 dorsals de corredores i corredors locals. En definitiva, una gran jornada de festa esportiva per al municipi i per a totes aquelles persones que han visitat Benissa des del divendres i fins al dissabte, dia de la cursa.

Més informació dels resultats en mychip.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?