Esports

Futbol: Xàbia 3 – Benissa 1

És Benissa parada i fonda de la pilota valenciana. Al seu trinquet s’ajunten els naturals del poble, potser per a complir amb la vella dita de “pilota i missa”, i els vilatjans que volen mantenir en les seues venes la passió per allò que han heretat dels seus pares. Sobreviu la pilota valenciana a la invasió de costums, a la influència imparable de les modes. Ressona en el màgic espai del trinquet la vibrant veu de Raúl cantant les apostes, anunciant la pròxima partida. Té Raúl una veu d’esperança. Qualsevol dia, un grup d’enamorats d’allò propi s’ajuntaran a la platja de la bella Moraira, i recordaran l’elegància de Rovellet, l’honradesa de Ramiro o Feliu o la fonda de Frau. O escoltaran la història del vell rei musulmà que es va resistir a Jaume I. Mentre degusta la suavitat del “moll”, argumentarà Perles sobre la majestuositat del Xatet II de Carlet. Canta Savall “La Casa Vella” que ens gargoteja. Serà Pepe Ivars, “Porsellanes” el nostre entranyable filòsof, qui disserte sobre les “potes” de l’home: la matèria, la intel·ligència i l’esperit. L’home que domina l’esperit mana d’ell, diu. I el nostre pensador explicarà la història de la pilota d’acord amb els fonaments de la vida: “la matèria és El Genovés, la intel·ligència és Rovellet i l’esperit és Juliet”. Només a La Marina poden escoltar-se aquestes savieses tan profundes, tan profundes.
XÀBIA: Aurelio,
Albelda, José Luis (Alfonso), Abad, Jeff, Julio (Álex), Ivars (Dino), Cebolla (Iborra), Chamorro, Villamayor i Costa.

BENISSA: Agustín, Abel (Salva), Roberto, Iván, Pedro (Loren), Vicent, Micki (Edu), Marcos, Bataller, Rigo i Ferris (Quique).

ÀRBITRE: Andreu Sabuco. Regular actuació. Va amonestar amb cartolina groga els locals Aurelio, Abad, Cebolla i Alberto Araujo; i els visitants Bataller, Loren i Marcos, a aquest últim en dues ocasions pel que va ser expulsat.

GOLS:
0-1. Minut 13. Rigo.
1-1. Minut 33. Cebolla.
2-1. Minut 44. Costa.
3-1. Minut 49. Cebolla.

El Xàbia es va imposar al Benissa en un partit en què va haver de remuntar un 0-1 en contra. Els benissers es van avançar en el marcador gràcies a un gol de Rigo.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?