Societat

Mor el general benisser Juan Garcia Martinez

Juan Garcia Martinez

El passat 19 de setembre, als 86 anys, moria a Madrid, ciutat on residia, el benisser Juan Garcia Martínez. Era militar de professió. Pertanyia a l’arma d’Infanteria on accedí al grau de tinent general, la màxima graduació en l’exèrcit. Fill de la mestra donya Àngeles Martínez i del també mestre i comptable de la fàbrica de mobles Ivars don Juan Garcia Jiménez. Havia nascut a Benissa l’any 1937. Feu els seus estudis de batxiller a l’Acadèmia Sant Antoni fundada per son pare i per don Felipe Cardona Font passant posteriorment a l’Acadèmia General de Saragossa i finalitzant la seua formació professional a l’acadèmia d’Infanteria de Toledo de la que sortí amb el grau de tinent essent un dels primers de la seva promoció. El seu primer destí fou en el Regiment d’Infanteria Vizcaya 21 situat a Alcoi, d’on passà posteriorment a l’Immemorial de Madrid graduant-se en Estat Major. Exercí com a professor en l’Acadèmia Militar General, director del Servei Geogràfic de l’Exèrcit, professor principal de tàctica en l’Escola Superior de l’Exèrcit, governador militar d’Oviedo, Madrid, cap de logística de la regió militar de Madrid i capità general de la regió militar del sud amb base a Sevilla. Era fill adoptiu de la vila de Benalúa de las Villas.

Casat amb Teresa de Medinilla Bernales, duquessa de San Pedro del Galatino obtingué també el títol nobiliari de marquès de Benalúa. Estava en possessió de dos creus del Mèrit Militar de primera classe amb distintiu blanc, la creu de l’Orde Militar amb distintiu blanc, la creu de la Reial Orde Militar de Sant Hermenegildo, la creu del mèrit naval de primera classe, i entre altres condecoracions la d’oficial de la Legió d’Honor de la república francesa.

Juan Garcia visitava amb freqüència Benissa on mantenia residència i compartí en els anys setanta i vuitanta alguns projectes municipals com el vols de fotografia per fer el plànol cadastral quan ja retirat de l’exèrcit dirigí una empresa familiar destinada a eixa tècnica. Fou pregoner de les festes de la Puríssima participant junt amb la seua esposa com un membre més de la junta de festers. Malgrat residir per motius professionals en diverses zones geogràfiques sempre es sentí benisser i satisfet de rebre notícies del poble que el veié nàixer.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?