Cultura

Sis col·leccions de la comarca participen en l’exposició mundial de filatèlia

El dissabte arrenca a València l’Exposició Mundial de Filatèlia, un esdeveniment que es desenvoluparà en la Ciutat de les Arts i les Ciències fins el 30 de maig. Un total de sis col·leccions de les agrupacions de Benissa i Calp participen en el mundial: Joaquín Vázquez Boronat, José Ivars Ivars, Aaron Vázquez Such, Tatiana Torres, Mari Carmen Rodríguez i Rossana Cardona. Més de 70 països prendran part en aquesta magna exposició, amb prop de 1000 col·leccionistes. Espanya, com a país amfitrió, presenta el major nombre de col·leccions amb 160, seguida pels Estats Units, amb 58, i Alemanya, amb 57. El Mundial 2004 comptarà, a més, amb un apartat anomenat “Cort d’Honor” on es presenten col·leccions molt poc vistes tant pel seu caràcter institucional com per la importància de les peces que posseeixen. Entre elles destaca la col·lecció propietat del príncep Rainiero III sobre “Clàssics de Mònaco”.

L’obertura de l’exposició mundial coincideix amb les noces reals entre el príncep Felip i Letizia Ortiz, i dos de les emissions de segells estaran dedicades a la parella. La relació completa de col·leccions comarcals que estaran a València és la següent: Joaquín Vázquez, amb “La fotografia”; Rossana Cardona, amb “La il·lusió d’un nen”; José Ivars, amb “Nadal, mites i ritus”, totes en Classe Oberta.
Després estan Aarón Vázquez, amb “Rumb a Cipango”, Tatiana Torres, amb “La llegenda de Santa Clauss” i Mari Carmen Rodríguez, amb “Mitjans de transport”.

A més, la Comissió de Filatelia Juvenil de FESOFI ha designat als tres monitors nacionals que tenen la societat de Benissa i Calp per a realitzar tasques de coordinació de les activitats juvenils.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?