Cultura

El carrer també és un museu a Benissa

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda el 23 de juliol de 2000 al diari El País:

Per nové estiu consecutiu, carrers, places, balconades, murs, finestrals i reixes del centre històric de Benissa (La Marina Alta) es converteixen durant els mesos de juliol i agost en un autèntic museu a l’aire lliure per a acollir, prèvia minuciosa selecció, una sèrie d’intervencions artístiques d’avantguarda. En aquesta ocasió, la mostra L’Espai Trobat ofereix huit d’artistes valencians, amb les quals s’ha creat un itinerari que s’aconsella seguir en horari nocturn, doncs és llavors, fruit d’una adequada il·luminació, quan les obres guanyen en bellesa i contingut. Les places de L’Església Vella, Centre Social i del Convent, els carrers Có i Forn, el Cantó del Forat, el passatge de Bèrnia i La Llotja són els punts en els quals, de nord a sud del centre històric, s’han distribuït les propostes, que intenten trencar amb el concepte tradicional del museu tancat com a lloc ideal per a gaudir i contemplar l’art creatiu, pictòric o escultòric, amb regna solta a la utilització de nous materials.

Els mateixos títols de les obres, seleccionades per un jurat especialitzat, ja conviden al recorregut. Al alcance de tu mano, de María Ángeles Ródenas, Exhumant fragments (Roser Beneito), Sin silencio i O KM./ H. (ambdues d’Elisa Lozano i Gerardo Sigler), Sense títol (Carmen García Muriana), Mans (Viky Ruiz i Ángel Crespo), 24 hores (Carolina Tomás i Bono, i Hábito espiralado, de Judith Samper, integren una de les ofertes culturals més interessants de la temporada.

Es parteix del convenciment que els grups escultòrics guanyen vistositat i visitants quan s’exposen en la via pública. Se satisfan així interessos de diferent naturalesa. D’una banda, artistes valencians d’avantguarda troben un espai on mostrar les seues creacions. Per una altra, el municipi atrau visitants a una zona que potencia turísticament. Els visitants troben una excusa més per a endinsar-se en les empinades i empedrats carrers del municipi.

L’operació s’engega a la primavera, quan es fa pública la convocatòria i comença la recepció de projectes, dels quals només una mínima part es materialitzaran. Un portal, una font, un forjat, la façana d’un vell edifici de principis de segle, un atzucac o un cantó. Tot serveix per a acollir la mostra, oberta fins a finals d’agost.

Enllaç
Notícia original


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?