Cultura

Acte de lliurament del títol de fill predilecte de Benissa a Joan Josep Cardona Ivars

Cartell de l'homenatge a Joan Josep Cardona
Cartell de l’homenatge a Joan Josep Cardona

Benissa celebrarà demà dissabte, dia 15, a les 12.30h en la Sala d’actes de la Seu Universitària el lliurament del títol de Fill Predilecte del municipi a Joan Josep Cardona Ivars. Un merescut reconeixement a més de 50 anys com a cronista oficial de la Vila. L’acte espera congregar gran part de la societat civil benissera i està prevista la participació de familiars, amics i destacades personalitats del món de la cultura, l’art i la política. Amb aquest nomenament, Joan Josep Cardona es converteix juntament amb Juan Bautista Pineda Capó, Joaquín Piera Torres, Mariana Torres, Maria Dolores Piera Torres i Bernat Capó en el sisé fill predilecte del municipi.

Cardona, que va ser nomenat de manera oficial cronista de Benissa el 1970 ha format part de manera activa del teixit social i cultural del poble durant l’últim mig segle. Des dels seus començaments com a locutor de ràdio o els seus treballs com a corresponsal en importants mitjans de comunicació de la província d’Alacant, fins a la seua última etapa més centrada en les publicacions i a col·laborar de manera desinteressada amb el consistori a través de diferents àrees com la de Turisme o Cultura. Els més reunits destaquen entre les seues principals virtuts, el seu esforç i dedicació incansable per a documentar i difondre els valors històrics, etnogràfics i culturals del municipi.

El batle, Arturo Poquet, que ha dit que “per fi es valora la gran faena d’una personalitat que ha lliurat gran part de la seua vida al nostre poble”. Al que ha afegit: “es tracta d’un merescut reconeixement a una enorme trajectòria personal i professional”.

Una vegada acabat l’esdeveniment es descobrirà la placa commemorativa preparada per l’ajuntament per a l’ocasió i es convidarà als assistents a un tradicional vi d’honor.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?