Natura

Conselleria comença a tallar els primers ametlers a Benissa

Les màquines al bancal de Berdica
Les màquines al bancal de Berdica

La Conselleria d’Agricultura ha començat hui dilluns a entrar als bancals de la partida Berdica, just enfront de l’estació de tren de Benissa, amb maquinària pesant, per a tallar tots els ametlers a un radi de 100 metres al voltant del focus d’infecció del bacteri xylella fastidiosa.

El procés suposarà l’eliminació de centenars d’ametlers a la zona i canviarà de forma irreversible el paisatge agrícola donades les prohibicions de plantar espècies hostes del bacteri com les oliveres, el raïm, els cirers, les vinyes o moltes altres. La zona, coincideix, a més, en ser la mateixa on Ferrocarils de la Generalitat Valenciana va eliminar recentments els plataners de l’estació de tren, oferint una imatge colpidora.

Per la seua banda, el DOGV del passat 16 de febrer va publicar els barems de les ajudes dels propietaris d’explotacions agrícoles afectats pels talls d’arbres. En el cas de plantacions d’ametlers, les ajudes previstes són només d’entre 28 i 19 euros per arbre, segons l’arbre estiga en producció o en decadència.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?