General

Enrique Ortiz va intentar omplir les seues residències geriàtriques apel·lant a l’ajuda de David Serra

Enrique Ortiz
Enrique Ortiz

“El conseller està amb ganes d’omplir-nos les residències”

Les converses interceptades per la policia recollides en el sumari del cas Brugal i aportades a la causa del Pla Rabassa revelen que el constructor Enrique Ortiz confiava que el llavors conseller de Benestar Social el 2009, Juan Cotino, -la família del qual té interessos en el sector dels geriàtrics- li “omplira” les residències en les quals també participava Ortiz.

En una conversa interceptada al febrer de 2009 i difosa ahir per la cadena SER, Ortiz li va transmetre a un directiu d’empreses del sector, Arturo Alario, que el conseller “està clarament l’home amb ganes d’omplir-nos-les”. També va informar que tenia a un amic, que era David Serra, que els podia “ajudar en aquest tema”.

Així mateix, Alario li va indicar que no s’estava produint tot el transvasament d’ancians esperat a les seues residències i que la patronal del sector de la Comunitat Valenciana havia fet un informe jurídic a petició seua per a demanar-li a Cotino la retirada de les ajudes als cuidadors familiars “perquè si segueixen donant milers i milers d’euros ens van a fotre vius”.

En una altra conversa posterior, Ortiz li diu a Alario: “li he de dir al conseller que no estan complint perquè a la data que estem les residències haurien d’estar plenes”. En aquesta mateixa conversa parlen de com entre ells influïen en el nomenament d’un secretari autonòmic, ja que volien un que “donara una espenta” l’assumpte de les residències. Ortiz va transmetre en una altra cridada a Luis Fernando Cartagena que tenia el 38 per cent dels geriàtrics.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?